Vitello Tonnato-canapés

Het voorgerecht Vitello Tonnato is bij iedereen bekend. Deze hapjes brengen een stukje Italië bij u thuis. Geniet ervan!

Personen
4
Tijd
35 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de medaillons volgens de instructies op de verpakking. Laat de tonijn leeglopen, maal fijn en meng met kwark en tijm en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

    
  2. 2

    Was de sla en dep droog. Plaats de broodjes op een bakplaat met bakpapier en laat ze 10 minuten ontdooien. Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna iets afkoelen.

    
  3. 3

    Bak de medaillons in een beetje olie gedurende 8-10 minuten. Draai ze meerdere malen om en laat ze even rusten na het bakken. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Halveer de kappertjes indien nodig.

    
  4. 4

    Snijd de broodjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Besmeer de plakjes met de tonijncrème en beleg met sla en een plakje medaillon. Garneer met kappertjes en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Gemarineerde varkensfiletmedaillons
  • 150 g Tonijn in eigen olie (blik)
  • 100 g Kwark
  • 30 g Kleine slablaadjes (bladspinazie, rucola of pluksla)
  • 2 stuks Speltbroodjes zwarte sesam
  • 1 tl Plantaardige olie
  • 16 Kappertjes
  • Tijmblaadjes, citroensap, zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.