Snoekbaarsfilet op een bedje van juliennegroenten

Snoekbaars is een echte vis voor fijnproevers. Het witte, malse vlees is bijzonder smakelijk én vetarm. De snoekbaars leeft in donkere wateren en is één van de grootste zoetwaterbaarzen in Noord-Europa.

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Haal de snoekbaarsfilets uit de verpakking en laat afgedekt ontdooien in de koelkast.

    
  2. 2

    Was de dille en peterselie en hak het fijn.

    
  3. 3

    Schil de aardappels en kook ze ongeveer 20 minuten in lichtgezouten water.

    
  4. 4

    Haal de snoekbaarsfilet licht door de bloem en bak ze daarna, met de huidzijde naar onder, in een koekenpan met een beetje koolzaadolie. Draai geregeld om. Breng op smaak met zout en peper.

    
  5. 5

    Was de komkommer en snijd ze in de lengte in dunne reepjes met een groentensnijder of juliennesnijder. Verwarm een beetje boter in een koekenpan en bak de komkommer kort. Breng op smaak met zout, verse peper en dille.

    
  6. 6

    Leg op voorverwarmde borden eerst de komkommer, dan de snoekbaars en de aardappelen. Serveer met gehakte peterselie en maak het af met kaviaar.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g Snoekbaarsfilets
  • 600 g Kleine aardappelen (of krieltjes)
  • 2 Komkommers
  • 2 el Koolzaadolie
  • 2 el Bloem
  • 2 el Bakboter
  • 2 tl Zalmkaviaar
  • Dille
  • Peterselie
  • Zout, verse peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.