Seaside canapés

Canapés komen traditioneel uit de klassieke Franse keuken. Maar ook in de Nederlandse keuken zijn de kleine, geproportioneerde hapjes te vinden. De voorgerechten mogen alleen zo klein zijn dat ze zonder bestek en in één à twee happen gegeten kunnen worden. Ze kunnen oneindig gevarieerd worden met verschillende ingrediënten. Zo ook deze met garnalen en roggebrood.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking. Was de dille en dep droog. Hak 2 stelen dille fijn en haal van de overige de toppen eraf. Meng de crème fraîche met gehakte dille, mierikswortel en honing en breng op smaak met zout en peper.

    
  2. 2

    Spoel de garnalen af met koud water en dep droog. Was de tuinkers. Bestrijk het roggebrood met het dille-crème fraîche mengsel. Leg er een garnaal bovenop met daar bovenop de tuinkers. Garneer met dillepunten.

    

Serveertips

Voor een speciale smaak kunnen de garnalen kort gebakken worden in knoflookolie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 stuks Garnalen
  • 4 Dillesteeltjes
  • 100 g Crème fraîche
  • 0.5 tl Mierikswortel
  • 1 tl Honing
  • 20 g Tuinkers
  • 12 stuks Rond roggebrood
  • Zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.