Roze yoghurttaart

Perfect voor Valentijnsdag, een verjaardag, een traktatie of gewoon bij de koffie en thee. Deze roze taart is verrukkelijk!

Personen
12
Tijd
120 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de frambozen een nacht in de koelkast ontdooien. Doe ze in een vergiet boven een kom zodat ze kunnen uitlekken.

    
  2. 2

    Bewaar een aantal frambozen voor de decoratie. Laat gelatine in koud water weken voor ongeveer 15 minuten.

    
  3. 3

    Pureer de frambozen met de yoghurt en suiker tot een gladde puree.

    
  4. 4

    Laat de gelatine oplossen in een pan met een beetje water terwijl u roert. Haal de pan van het vuur en voeg een aantal eetlepels van de yoghurtmix toe om de gelatine af te laten koelen.

    
  5. 5

    Roer de gelatine door de rest van de yoghurtmix en laat het daarna 30 minuten in de koelkast afkoelen.

    
  6. 6

    Klop de slagroom stijf en meng het daarna door de yoghurtmix.

    
  7. 7

    Leg een laag van de cake in een taartvorm en verspreid de yoghurtmix over de bodem.

    
  8. 8

    Zet de taart minstens vier uur in de koelkast voordat u de taart gaat eten. Garneer de taart met de overgebleven frambozen.

    

Serveertips

U kunt ook ander fruit gebruiken, zoals aardbeien of blauwe bessen.

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 1000 g Frambozen
  • 10 velletjes Gelatine
  • 200 g Volle yoghurt
  • 4 el Suiker
  • 400 ml Slagroom
  • 1 Kant-en-klare taartbodem

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.