Lamscarré met rode wijnuien en paddenstoelen-truffel panzerotti

Ons lam komt uit Ierland van kleine boerderijen. Hier zijn ze het hele jaar door buiten en krijgen ze daardoor veel buitenlucht. Door de vele kruiden krijgt het een speciaal aroma.
Personen
4
Tijd
90 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Plaats de lamscarré met de kruidenkorst naar boven in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 200 minuten.

    
  2. 2

    Schil de uien en bak ze in een pan licht bruin in een beetje olie. Voeg suiker en honing toe en karameliseer de uien. Giet geleidelijkaan de rode wijn erbij en laat het zachtjes sudderen.

    
  3. 3

    Haal de lamscarré uit de oven en laat het een tijdje rusten. Giet het braadvocht van de carré bij de uien en breng op smaak met zout en peper.

    
  4. 4

    Bereid de panzerotti volgens de instructies op de verpakking.

    
  5. 5

    Serveer de lamscarré met de panzerotti en de uien op een mooi bord.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 stuks Ierse lamscarré
  • 18 stuks Kleine sjalotten
  • 3 el Olijfolie extra vergine
  • 2 el Bruine suiker
  • 2 el Honing
  • 300 ml Halfdroge rode wijn
  • 500 g Paddenstoelen-truffel panzerotti

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.