Gevogelte-canapés

Canapés komen traditioneel uit de klassieke Franse keuken. Maar ook in de Nederlandse keuken zijn de kleine, geproportioneerde hapjes te vinden. De voorgerechten mogen alleen zo klein zijn dat ze zonder bestek en in één à twee happen gegeten kunnen worden. Ze kunnen oneindig gevarieerd worden met verschillende ingrediënten. Zo ook deze met kip.

Personen
4
Tijd
70 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de kippenbouten ontdooien volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rodekool in zeer fijne reepjes, bestrooi met een beetje zout en meng goed door elkaar. Meng daarbij de azijn, olie en 1 tl honing doorheen. Maak het af door op smaak te brengen met zout en peper.

    
  2. 2

    Breng de kippenbouten op smaak met zout, peper en paprikapoeder en leg ze op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 ­°C gedurende 40-45 minuten. Leg de spelt crusti op een andere bakplaat en laat het 10 minuten ontdooien. Bak ze daarna in de oven gedurende 10-12 minuten.

    
  3. 3

    Halveer de helft van de walnoten en snijd de andere helft in fijne kleine stukjes. Bak de kleine stukjes walnoot in een pan. Schil de appel, verwijder de kern en snijd de appel daarna in kleine blokjes. Voeg 2-3 el water toe aan de walnoten, voeg de appelblokjes toe en bak ongeveer 5 minuten en laat afkoelen. Meng zure room met het appelmengsel en breng op smaak met zout en peper.

    
  4. 4

    Verwijder het bot van de kippenbouten en snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de spelt crusti in dunne plakken van ongeveer 1 cm. Verdeel de appel-walnootroom over de broodjes, leg de rodekool en de kip erop en garneer met de walnoothelften. Verwarm de resterende honing en besprenkel over de canapés.

    

Serveertips

Stoof de appelstukjes in Calvados (wijn) in plaats van water.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 stuks Kippenbouten
  • 200 g Rodekool
  • 2 tl Rode wijnazijn
  • 2 tl Walnootolie
  • 2 stuks Spelt crusti
  • 40 g Walnoten
  • 1 Kleine appel
  • 100 g Zure room
  • Zout, peper, paprikapoeder

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.