Reemedaillons

Op een bedje van erwten-aardappelpuree

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de reemedaillons en dep ze droog.

    
  2. 2

    Was, schil en halveer de aardappelen en kook in licht gezouten water. Voeg aan het einde van de kooktijd de erwten toe en kook nog 5 minuten.

    
  3. 3

    Giet de aardappels en erwten af en pureer het geheel met een beetje melk en 1 tot 2 lepels boter. Breng op smaak met zout en peper een een snufje suiker.

    
  4. 4

    Braad de medaillons aan in geklaarde boter met de jeneverbessen. Zet de medaillons vervolgens in een voorverwarmde oven op 160 °C en laat verder garen. Laat de medaillons rusten nadat ze uit de oven komen.

    
  5. 5

    Bak ondertussen de uienblokjes in het vet waarin het vlees gebakken is en blus af met de wildbouillon en de balsamico azijn. Laat sudderen en breng op smaak met peper en zout.

    
  6. 6

    Haal de saus door een zeef en bind eventueel met een beetje maïzena als het nog niet dik genoeg is.

    
  7. 7

    Verwarm de olie in een koekenpan en bak de rucola heel kort aan en leg het op keukenpapier.

    
  8. 8

    Leg de puree op een voorverwarmd bord en leg daarop de, in plakken gesneden, reemedaillons.

    
  9. 9

    Garneer met de gebakken rucola en maak het geheel af met de saus.

    
  10. 10

    Eet smakelijk!

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st Gekruide reemedaillons
  • 800 g Kruimige aardappelen
  • 400 g Doperwten zeer fijn
  • 1 el Uienblokjes
  • 100 g Rucola
  • 2 el Boter
  • 1 el Geklaarde boter
  • 1 tl Jeneverbessen
  • 100 ml Wildbouillon
  • 4 el Balsamico azijn
  • 100 ml Melk
  • 100 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Zout, peper, suiker en evt. maïzena

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.