Reemedaillons op een puree van erwten en aardappel

Eten heeft veel voordelen: Het donkere vlees is meestal pittiger van smaak en gezonder omdat het minder cholesterol bevat in vergelijking met andere soorten vlees. Het is ook rijk aan kalium, ijzer en zink.
 

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de medaillons en dep droog.

    
  2. 2

    Spoel de rucola af en dep droog.

    
  3. 3

    Kook de aardappelen in kook te in water met een klein beetje zout. Voeg aan het einde van de kooktijd de erwten toe en laat 5 minuten koken. Giet de aardappels en erwten af en pureer met een beetje melk en boter.

    
  4. 4

    Bak de reemedaillons samen met de jeneverbessen en gaar totdat de medaillons sappig zijn. Haal de medaillons uit de pan en houd warm.

    
  5. 5

    Bak de uienblokjes in het braadvocht en blus af met balsamicoazijn en wildbouillon. Laat het sudderen en kruid met zout en peper. Haal het daarna door de zeef.

    
  6. 6

    Schik de puree op borden en leg hierover de reemedaillonsen maak af met saus. Serveer met rucola.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Gemarineerde reemedaillons
  • 400 g Doperwten zeer fijn
  • 800 g Aardappelen
  • 1 tl Uienblokjes
  • 1 bosje Rucola
  • 2 el Boter
  • 1 tl Geklaarde boter
  • 1 tl Jeneverbessen
  • 100 ml Wild bouillon
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 100 ml Melk
  • 100 ml Plantaardige olie

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.