Tonijntaco "Pico de Gallo"

De naam van Pico de Gallo komt uit Mexico: het betekent hanensnavel. Dit komt door de vorm van het recept en de rode kleur van de chilipeper. Dit recept is heerlijk en heeft een milde scherpte.

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de tonijnsteaks afgedekt in de koelkast een nacht ontdooien.

    
  2. 2

    Voor de Pico de Gallo: fruit de uien en knoflook in een pan met 1 el olie. Voeg de chili toe en doe het in een kom. Laat het iets afkoelen. Was de tomaten en hak in kleine stukjes. Spoel de koriander af, hak en doe het samen met de tomaten in de kom. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroenschil, citroensap, zout en peper. Laat het in de koelkast minimaal een uur afkoelen.

    
  3. 3

    Was de sla en snijd in reepjes.

    
  4. 4

    Spoel de tonijn, dep droog en breng op smaak met geplette korianderzaadjes.

    
  5. 5

    Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de tonijn gedurende ongeveer 4-8 minuten naar wens. Draai de steaks halverwege om. Haal ze uit de pan, laat iets afkoelen en snijd ze vervolgens in stukken.

    
  6. 6

    Vul de tacoschelpen met slareepjes, de Pico de Gallo en de tonijn. Maak het af met remouladesaus en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Tonijnsteaks
  • 200 g Roma tomaten
  • 70 g Uienblokjes
  • 1 el Knoflookblokjes
  • 1 el Rode chili
  • Koriander
  • Citroenschil
  • 2 el Citroensap
  • 1 Korianderzaadjes
  • 8 Tacoschelpen
  • 1 krop Sla
  • 4 el Remoulade
  • 2 el Olijfolie
  • Zout, peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.