Aspergesalade Lente

Groenten zijn al lang niet meer alleen een bijgerecht. Met zijn vele vitaminen en voedingsstoffen is het een bron van een evenwichtige maaltijd. En hoe kleurrijker, hoe beter. Voor een licht diner is een knapperig stokbrood voldoende en kan de dag perfect eindigen.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de witte en groene asperges ontdooien en snijd in gelijke stukken. Snijd de asperges diagonaal door.

    
  2. 2

    Kook de witte asperges in licht gezouten water gedurende 5 minuten, voeg dan de groene asperges toe en kook nog eens 5 minuten. Spoel in koud water en zet opzij.

    
  3. 3

    Halveer de cherry tomaatjes. Maak een vinaigrette van artisjokharten, basilicum, olijfolie, balsamicoazijn, water, mosterd, zout, peper en suiker.

    
  4. 4

    Meng de asperges en cherry tomaatjes door elkaar en serveer met de vinaigrette in mooie schaaltjes.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Asperges
  • 400 g Groene asperges
  • 2 stuks Artisjokken
  • 200 g Cherry tomaten
  • 2 stelen Basilicum
  • 3 el Extra vierge olijfolie
  • 3 el Balsamicoazijn
  • Zout, peper, suiker en milde mosterd

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.