Confetti cakepops

Cake als een lolly? Dit zijn de zogenoemde cakepops. Verkruimelde koek, cake of taart wordt gemengd met roomkaas en gerold tot kleine balletjes. Dit wordt vervolgens op een lollystokje gedaan en gedoopt in verschillende couvertures. Versierd naar wens met bijvoorbeeld hagelslag. Deze zoete verleiding is een echte blikvanger bij elke gelegenheid.
Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de taart ontdooien volgens de instructies op de verpakking. Verkruimel de taart en meng met boter, roomkaas en poedersuiker en laat ongeveer een uur rusten. Vorm daarna het mengsel tot kleine ballen (ongeveer 4 cm in diameter) en plaats in de vriezer gedurende minimaal een uur.

    
  2. 2

    Laat de chocolade smelten en verfijn met een klein beetje chilipoeder. Steek de lollystokjes in de cakepops en dompel ze daarna onder in de gesmolten chocolade.

    
  3. 3

    Versier de cakepops met bijvoorbeeld hagelslag of eetbare confetti. Laat de chocolade daarna hard worden.

    

Serveertips

Bij minder gasten kunt u ook de helft van de taart gebruiken. u kunt de chilipoeder ook weglaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 Chocolade-kersentaart
  • 30 g Zachte boter
  • 60 g Roomkaas
  • 40 g Poedersuiker
  • 100 g Witte (smelt)chocolade
  • 100 g Donkere (smelt)chocolade
  • Chilipoeder
  • Hagelslag of confetti
  • Lollystokjes

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.