Broodje pulled pork

Nog steeds een trend: pulled pork. Zacht gesudderd varkensvlees op een broodje. Het smelt op de tong: dit kan niemand weerstaan!

Personen
4
Tijd
120 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Haal de varkensbout uit de verpakking en laat deze afgedekt in de koelkast ontdooien.

    
  2. 2

    Was ondertussen de spitskool en snijd in dunne reepjes. Walnootolie en rode wijnazijn mengen en kruiden met zout en peper.

    
  3. 3

    Verwarm een pan zonder vet en bak het karwijzaad kort en vermaal het daarna grof in een vijzel. Voeg dit toe aan de dressing.

    
  4. 4

    Meng de spitskool met de dressing en laat 2 tot 3 uur in de koelkast staan.

    
  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de varkensbout in de oven.

    
  6. 6

    Verwarm wat olie in een pan en bak blokjes ui en knoflook hierin. doe daarbij de ketchup, tomatenpureem worcestersaus, chili vlokken, fruitazijn en honing en meng goed. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.

    
  7. 7

    Ongeveer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de varkensbout haalt u de broodjes uit de verpakking en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze tien minuten ontdooien.

    
  8. 8

    Haal de varkensbout uit de oven en zet de oven dan op 200 °C en plaats vervolgens de broodjes in de oven. Bak ze ongeveer 10 minuten totdat ze mooi bruin zijn.

    
  9. 9

    Haal het vlees los van de varkensbout door middel van twee vorken. Maak het los van het bout en trek het uit elkaar.

    
  10. 10

    Snijd de broodjes doormidden en besmeer met de zelfgemaakte bbq-saus. Leg hierop de spitskool en het vlees. Leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 stuks Varkensbout
  • 1 kg Spitskool
  • 3 el Walnootolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 tl Karwijzaad
  • 3 el Olie
  • 1 el Uienblokjes
  • 1 teentje Knoflook
  • 300 ml Tomatenketchup
  • 40 g Tomatenpuree
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 tl Chili vlokken
  • 1 el Honing
  • 1 el Fruitazijn
  • 4 stuks Countrymix
  • Zout, peper, suiker

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.