Aardappel-geitenkaaswaaiers

De naam Hasselback is afkomstig van een chefkok die het gerecht heeft bedacht. Hij werkte in het hotel 'Hasselbacken", vandaar de naam. Gegratineerd met geitenkaas kunnen de waaieraardappels zowel gegeten worden als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vleesgerechten.

Personen
4
Tijd
50 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Plaats de aardappels met de ingesneden kant naar boven op een ovenplaat met bakpapier of ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer een half uur. Snijd ondertussen de geitenkaas in plakken en was de tijm.

    
  2. 2

    Haal de aardappels uit de oven en bedek met de plakken geitenkaas en tijm en zet nog een kwartier in de oven. Na het bakken besprenkelen met honing en een beetje kaneel.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g Waaieraardappels "Hasselback"
  • 200 g Geitenkaas
  • 2 tl Honing
  • 1 snufje Kaneel
  • Takjes tijm